Janne Perälä vetäytyy kartanlukijan penkiltä

Jyväskyläläinen keskittyy jatkossa yrityksensä kehittämiseen

Janne Perälä jättää kartanlukijan tehtävät. 19 vuotta rallia sekä ratin takaa että kartanlukijan silmin seurannut jyväskyläläinen keskittyy jatkossa yrityksensä Suomen Brodeerauksen vetämiseen ja kehittämiseen. Perälän viimeiseksi kisaksi jäi Arctic Lapland Rally Mattias Thermanin kanssa.

Janne Perälä

Bändipiireissä muotitermi on, että jäädään tauolle. Minulla tilanne on nyt sama. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta toistaiseksi keskityn yritykseeni, Perälä sanoo.

Perälä aloitti rallin heti 18 vuotta täytettyään. Ensimmäinen kokemus tuli kartanlukijana vuonna 1992. Pian hän siirtyi ratin taa, ja kilpaili mm. junioreiden sekä yleisen luokan SM-sarjassa. Ensimmäisen kerran MM-ralliin Perälä osallistui vuonna 1998. Yhteensä MM-startteja kertyi 11, joista kaksi kuljettajana. Perälä ajoi myös Belgian ja Ranskan sarjoissa. Kartanlukijana hän saavutti Britannian cupmestaruuden Mikko Pajusen rinnalla 2010. Perälä jatkaa edelleen rallin parissa, mutta enemmän taustajoukoissa.

Teen edelleen yhteistyötä Thermanin tiimin kanssa, ja lisäksi autan Mikko Pajusta (jyväskyläläinen ralliautoilija) parhaan kykyni mukaan. Kartturihommia en tee, mutta varikolla minut tapaa varmasti, Perälä sanoo.