Mattias Thermanin seikkailu Walesin MM-rallissa päättyi keskeytykseen

Mattias Thermanin rallikausi päättyi keskeytykseen Walesin MM-rallissa. Helsinkiläiskuski ajoi nousujohteista kilpailua ja hallitsi liukkaat ja vaativat olosuhteet mukavasti erikoiskokeelle 16 asti. N-ryhmään viritetyn Mitsubishi Lancerin öljynlauhdutin rikkoutui, ja Therman ja kartanlukija Janne Perälä joutuivat keskeyttämään rallin. Sitä ennen kaksikko ajoi sijalla 23.

Se oli vähän tyhmä vika. Ensimmäisellä ajokerralla ne erikoiskokeet sujuivat aika hyvin, ja oli hyvä fiilis ja ajotuntuma. Toisella kerralla olin vähän liian innokas, enkä huomioinut miten huonoon kuntoon erikoiskokeet olivat menneet. Öljynlauhdutin löi rikki, ja matka loppui siihen. Jouduimme keskeyttämään, mutta myöhemmin huomasimme, että ehkä olisimme voineet jatkaa vielä sunnuntaina superrallissa. Auto olisi saatu varmaankin kuntoon. Tuli vähän hätiköityä sen keskeytysilmoituksen kanssa, Therman kertoi.

Olosuhteet MM-kauden päätösrallissa olivat todella vaikeat. Sumu sekä liejuiset tiet laittoivat kuljettajat ja kartanlukijat todelliseen testiin.

Liukasta siellä oli ja sitä mutaa riitti. Kyllä se ihan sujui, mutta sumu oli paha. Perjantaina oli tosi paha sumu yhdellä erikoiskokeella. En ole sellaisessa sumussa koskaan ennen ajanut. Onneksi selvittiin sieltä ehjin nahoin. Perjantaina kärsimme yhden rengasrikon ja ohjaustehostin temppuili koko iltapäivän ajan. Kaikenlaista sellaista pientä, Therman kertasi.

Thermanin kilpailukausi päättyi. SM-sarjan lisäksi hän osallistui kahteen MM-ralliin.

Nyt tuli valitettavasti enemmän keskeytyksiä ja vastoinkäymisiä kuin aiempina kausina. Tietysti se Suomen MM-ralli Minin WRC:llä oli yksi kohokohta. Se oli hieno auto ajaa. Ensi vuosi on vielä vähän auki. Eiköhän siellä kuitenkin ole sekä SM-ralleja että MM-ralleja, Therman pohti.