Mattias Thermanin SM-rallikausi päättyi viikonloppuna Keravalla

Therman ja kartanlukija Janne Perälä ajoivat päätösosakilpailussa kahdeksanneksi. Sijoitus nosti helsinkiläisen SM-pistesaldon tänä vuonna yhdeksään. Keravan osakilpailussa Thermanin vauhti kiihtyi kilpailun edetessä.

– Ihan ok tulos. Se loppui paremmin kuin alkoi. Niinkuin muillakin harrastajilla, niin vauhtiin tahtoo päästä vasta muutaman erikoiskokeen jälkeen. En ollut missään vaiheessa parhaimmillani, mutta etenkin viimeisiltä erikoiskokeilta jäi kyllä hyvä fiilis, Therman mietti.

Keravalla ajettiin 11 erikoiskoetta, ja tämä hieman normaalia suurempi määrä miellytti Thermania.

– Alussa ei ole “touchia”, mutta kyllä se siitä löytyy kun saa erikoiskokeita alle. Ihan hyvä, että on kilometrejä vähän enemmän. Erikoiskokeet olivat tosi mahtavia. Jotenkin oli tosi liukasta, se vähän alussa yllätti, Therman totesi.

Team Therminator aloitti pitkän SM-kauden jo tammikuussa Arctic Lapland-rallissa. Nelivetoisten SM1-luokassa Therman oli yhteispisteissä viidestoista. Päätösosakilpailun voitti Jarkko Nikara, ja Suomen mestaruuden vei Juha Salo. Team Therminatorin vuosi ei ole paketissa, sillä Therman ja Perälä osallistuvat marraskuussa Walesin MM-ralliin. Kaksikko kilpailee siellä tutulla mustalla Mitsubishi Lancerilla. Wales on tämän vuoden toinen MM-startti Thermanille. Suomen osakilpailussa hän kilpaili Minin WRC-autolla.