“Junaileva” Mattias Therman hakee tasaisempaa suoritusta Mikkelin SM-rallista

sm_vaakunaralli_mattias_therman_janne_perala_2011Mattias Therman saattaa todennäköisesti olla ainoa SM-rallikuljettaja, joka ei tule viikonlopun Mikkelin osakilpailuun auton kyydissä. Therman näet hyppää torstai-iltana Helsingissä junaan, joka tuo kuskin perille. Kilpailukalusto ja nuotitusauto saapuvat kisapaikalle muuta kautta, joten Therman valitsi tässä kohtaa vihreämmän vaihtoehdon.

Juna on ihan hyvä tapa matkustaa. Siinä voi rauhassa tehdä töitä ja vähän levätä, ja olla hetken aikaa pois auton ratista. Tällä kertaa näin, Therman sanoo.

Perjantai-iltana alkavassa rallin kolmannessa SM-osakilpailussa sensijaan ei ole varaa levätä. Therman ja kartanlukija Janne Perälä hakevat jatkoa Arctic Lapland Rallyn vauhdilleen. Nelivetoinen turboahdettu Mitsubishi Lancer on taatusti iskussa, kun edessä on seitsemän äkkiväärää etelä-savolaista erikoiskoetta.

Lapissa muutama erikoiskoe tuli tosi hyvin. Jos saman vauhdin ja tason pystyisi pitämään nyt koko ajan, niin se olisi tosi hyvä juttu. Ja tietysti pitää toivoa ja uskoa, että ei olisi teknisiä ongelmia. Niiden kanssa menee aina homma vähän semmoiseksi säätämiseksi, Therman tietää.

sm_vaakunaralli_mattias_therman_janne_perala_2011_2

Therman ei tänä vuonna osallistunut Ruotsin MM-ralliin. Helsinkiläisellä on täksi talveksi eräs toinen huima haaste, josta kerrotaan kuitenkin vasta Mikkelin rallin jälkeen.

Ihan hyvä, että SM-rallit ajetaan aika tiheään. Mikkelin jälkeen kaksi viikkoa ja taas on ralli, joten ajorytmi pysyy hyvin yllä. Se on tärkeää minunkaltaiselleni kuskille. Kylmiltään ei voi ralleihin lähteä, Therman korostaa.