Mattias Therman ei Lapuan hellettä pelkää

Rallin SM-sarja jatkuu Pohjanmaan lakeuksilla

sm_lapua_2011_mattias_thermanTeam Therminator tankkaa huoltoauton konttiin litratolkulla vettä ja suuntaa suupielet iloisessa virneessä lauantaiksi helteiselle Pohjanmaalle. Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Lapualla. Mattias Therman ja kartanlukija Janne Perälä pukevat kypärät päähänsä, ja lähtevät väkevällä yrityksellä taistelemaan SM-pisteistä. Mustanpuhuva Mitsubishi Lancer ja kuskikaksikko viritettiin iskuun torstaisissa testeissä Saarijärvellä.

Hyvältä tuntui. Kyllä rallinajaminen aina maistuu. Yhtä hauskaa se joka kerta. Ajoimme hyvät testit ja kyllä kaikki kunnossa lauantain kisaa varten. Edellisen osakilpailun jälkeen rallia ei ole kauheasti ehtinyt miettiä, joten siinäkin mielessä torstain testi palveli hyvin. Nyt lähdetään sitten nauttimaan taas tästä hommasta oikein kilpailuun, Therman sanoo.

Lapualla ajetaan neljä erikoiskoetta, joiden kaikkien pituudet ovat 22-23 kilometriä. Vaikka lämpömittarissa taitaa olla vielä suuremmat lukemat, ei Therman ole huolestunut.

Kuskin pumppu kestää, se on varma. Kuntoiltu on oikein urakalla. Helteestä ei tule ongelmaa ainakaan meille. Toivottavasti vähän tuulisi, että kuivasta tienpinnasta nouseva pöly ehtisi leijailla edellisen auton jäljiltä pois, Therman sanoo.

Lapuan reitille on osunut MM-sarjan tyyliin myös kymmenisen kilometriä asvalttia.

Valitettavasti se ei ole oikein minun mieleeni. Mieluummin ajaisin sorarallit soraralleina, ja asvalttirallit sitten erikseen, Therman puntaroi.

Therman on saavuttanut tällä kaudella seitsemän SM-pistettä.