Mattias Therman ja Janne Perälä innolla Walesin MM-ralliin

Mattias Therman starttaa torstaina Walesin MM-ralliin. Ajokkina ei tällä kertaa ole WRC-auto, vaan Team Therminatorin Suomessa käyttämä N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evolution X. Thermanin kartanlukijana toimii Janne Perälä. Parivaljakko on kolunnut Walesin MM-rallissa kolme kertaa aiemmin. Paras sijoitus, 18., on parin vuoden takaa.

Ainahan pitäisi lähteä parantamaan, mutta se voi olla tällä kertaa aika hankalaa. Kovaa kalustoa ja kovia nimiä on viivalla. Meidän taktiikkamme on sellainen, että ensin otetaan vähän rauhallisemmin ja tullaan sinuiksi olosuhteiden kanssa, ja sitten katsotaan tuloslistaa ja poimitaan sieltä sopivat kilpakumppanit, Therman sanoo.

Kilpailukeskuskaupunki on Cardiff, mutta ralli aloitetaan torstaina Pohjois-Walesin Llandudnossa. Avauspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta. Vasta lauantaina tullaan tutummille erikoiskokeille Keski-Walesiin.

Kaksi ensimmäistä pätkää ajetaan asvaltilla. Siellä on aika huimat pudotukset. Yhtään ei saa livetä. Perjantaina on uusia pätkiä, ja lauantaina tullaan sitten ikään kuin kotiin. Aikamoinen Walesin kierros tässä tehdään, Therman puntaroi.

Olosuhteet erikoiskokeilla ovat varsin hyvät. Yleensä Walesin marraskuu tarjoaa sumua, mutaa ja jäätäkin, mutta tällä kertaa sääennuste suorastaan hemmottelee 10 asteen lämpötilalla ja pilvipoudalla.

Kyllähän siellä sitä liejuja ja mursketta on joka tapauksessa. Vaikea kisa tämä on, mutta toisaalta täällä on aina omanlainen hieno tunnelma, Therman sanoo.

Walesin ralli on Thermanin uran kahdeksas MM-ralli. Parhaimmillaan on hän sijoittunut 14:nneksi (Suomi 2010). Tänä vuonna Therman ja Perälä ajoivat Suomen MM-rallissa Minin WRC-kalustolla. Rallin SM-sarjassa 2011 Therman oli sijalla 15.