Mattias Therman ja Janne Perälä toivat WRC Minin maaliin

Suomen MM-ralli tarjosi mukavia hetkiä, ja säätämistä

Mattias Therman nautiskeli WRC Minin ratissa Suomen MM-rallin erikoiskokeista. Helsinkiläinen toi legendaarisen rallimerkin myös Jyväskylän Paviljongin maalialueelle myöhään lauantai-iltana. Therman ja kartanlukija Janne Perälä paketoivat kilpailun ajettuaan päätöspäivän superrallissa.

neste_oil_rally_2011_mini_cooper_wrc_4

Mukavia hetkiä oli ja hyviä fiiliksiä. Taas tuli lisää kokemusta ja ollaan yhtä kokemusta rikkaampia. Mutta kyllä oli aika paljon säätämistäkin. Nyt menee sitten vuosi, ennen kuin pääsee ottamaan revanssia, Therman totesi.

neste_oil_rally_2011_mini_cooper_wrc_5

Therman tömäytti Minin ojaan perjantaina, mutta jatkoi lauantaina superrallissa. Sijoitus jäi lopulta kauas kahden edellisvuoden top15-tuloksista: 62.

Autohan oli ihan loistava. Todella hyvä ajaa, silloin kun kaikki oli kunnossa. Lauantaina aamupäivän erikoiskokeet tulivat hyvin, ja mutkat alkoivat taittua. Sitten alkoi mennä vanteita. Renkaat kyllä kestivät, mutta vanteita meni kolme. Viimeisen erikoiskokeen läpi maaliin nilkutettiin kolmella renkaalla. Rengas oli ehkä, mutta vanne halki, ja ilman pihalle. Tämä oli oikeastaan sellainen ralli, että voi kysyä, että mitä ei tapahtunut, Therman puntaroi.

Seuraavan kerran Therman kilpailee Keravan SM-rallissa syyskuussa. Suunnitelmissa on ajaa myös MM-kauden päättävä Walesin osakilpailu marraskuussa.