Mattias Therman tähyää SM-pisteitä

Helsinkiläiskuskin kalenterissa myös muutama MM-ralli

Mattias Thermanin nousujohteinen ralliura jatkuu SM-sarjassa sekä ulkomailla. Therman ja kartanlukija Janne Perälä aloittavat kilpailukautensa viikonloppuna Rovaniemellä.

Viime kaudella Therman ajoi kaksi MM-rallia Ford Focus WRC:llä merkin ns. kakkostallin Stobartin kalustolla. Lisäksi mies hankki kokemuksia ja ajotuntumaa N-ryhmän kalustolla mm. Walesin MM-rallista ja Kiinasta.

Tänä vuonna kalenterissa on ainakin kaksi MM-rallia, eli Suomi ja Wales. Lisäksi pyrimme ajamaan muutaman muunkin ulkomaan kisan. Semmoiselta se kalenteri nyt näyttäisi, Therman sanoo.

SM-kauden aloittavassa Arctic Lapland rallissa olosuhteet ovat tutun vaativat. Avausviikonlopun kruunaa rallin päättävä peräti 46-kilometrinen Ristilampi. Näin pitkä erikoiskoe on MM-sarjassakin harvinaisuus. Kaiken kaikkiaan Rovaniemen ympäristössä ajetaan 10 erikoiskoetta. Perjantain ja lauantaina ajopäivät omat omia SM-osakilpailujaan.

Olosuhteet ovat ihan jees, mutta lunta saisi olla enemmänkin. Tienpohjat eivät ole kunnolla jäässä, ja sora tulee näkyviin. Kisanahan tämä on todella hieno ja erilainen muihin SM-ralleihin verrattuna. Erikoiskokeetkin saa nuotittaa niin monta kertaa kuin haluaa. Kun normaalisti nuotituskertoja on vain kaksi, niin täällä ajamme pätkät läpi keskimäärin neljä kertaa. Nuotti on varmasti kunnossa ja muutamia osuuksia oppii jo ihan ulkoakin, Therman kertoo.

Thermanin ajokkina SM-sarjassa on mustanpuhuva N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evolution X, jonka huollosta vastaa Team Therminator. Nelivetoisen turboauton moottorista irtoaa jokseenkin 300 hevosvoimaa.

Taistelu SM-pisteistä on varmasti yhtä kovaa kuin ennenkin. Viime kaudella nappasin pisteitä kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Toivottavasti pysymme pisteputkessa nyt Rovaniemelläkin. SM-pisteet ovat tavoitteena jokaisessa osakilpailussa, Therman korostaa.

Rallin SM-osakilpailut 2011:
28.1. Rovaniemi
29.1. Rovaniemi
19.2. Mikkeli
5.3. Kouvola
14.5. Hämeenlinna
11.6. Lapua
17.9. Kerava