Mattias Thermanin ja Janne perälän kisa Minin WRC-autolla päättyi perjantaina Hassin erikoiskokeella

Suomen MM-rallissa Minin WRC-autolla ajanut Mattias Therman ajoi kolme ensimmäistä erikoiskoetta suupielet hymyssä ja nautti vuoden hienoimmasta rallista. Therman ja kartanlukija Janne Perälä lähtivät pitkään perjantaipäivään ja Lahden lenkkiin sijalta 30.

neste_oil_rally_2011_mini_cooper_wrc_2

Valitettavasti matka kuitenkin päättyi jo Hassiin, erikoiskokeelle 4. Mini lipsahti tieltä, ja keskeytys oli karu fakta.

Heti Hassin alussa oli sellainen keskinopea mutka ja nypyn ylitys. Perä tippui vähän tieltä ojaan, veti keulankin sinne ja siitä mentiin ympäri. Auto tömähti pyörilleen, mutta ei sillä voinut enää jatkaa. Harmittaa tietysti, Therman sanoi.

neste_oil_rally_2011_mini_cooper_wrc_3

Therman oli aiempina vuosina selvittänyt Suomen MM-rallin WRC-Fordin sijoille 13 ja 14. Nyt hän tavoitteli samantapaista sijoitusta. Perjantai-iltapäivän olleen tiedon mukaan, Thermanin auto saataisiin vielä ajokuntoon lauantaiseen superralliin.

Vielä on ainakin ajatus, että jatkettaisiin lauantaina. Auto tuntui tosi hyvältä. Torstaina vähän tunnusteltiin. En tiedä oliko sitten Hassissa liikaa yritystä, kun kävi näin. Ehkä olisi pitänyt totuttautua vielä muutama erikoiskoe lisää. Nyt ajot jäivät aika vähiin, Therman puntaroi.