Perälä huimisteli Kouvolassa vanhasta muistista

kouvola_ralli_2011_2Kun Mattias Therman ei kuumeen vuoksi voinut kilpailla rallin SM-sarjan talvikauden päättäneessä osakilpailussa Kouvolassa, hyppäsi Janne Perälä Mitsubishin rattiin, ja piti huolen, että Team Therminatorin värit esiintyivät jälleen edukseen. Seitsemän vuoden ajotauon jälkeen Perälä tuntui oikein innostuneet, sillä hän huimisteli erikoiskokeilla kaksi kertaa kymppikärkeen ja oli lopputuloksissakin 13. Kisan voitti Juha Salo.

Pääsin testaamaan auto kahdeksan kilometriä juuri ennen starttia. Pari ensimmäistä erikoiskoetta ajettiin rauhassa ihmeitä yrittämättä. Sitten yritin nostaa vauhtia, ja alkoi tulla tilanteita. Auton takapää oli aivan liian levoton minun ajotyylilleni. Kerran mentiin perä edellä hankeen ja kerran tehtiin täydet 360-astetta eli Ritari Ässät 150 km/h tuntinopeudesta, Perälä raportoi.

Tilastoissa autokunnan kuljettajaksi merkittiin virallisesti Timo Hantunen. Kartanlukija Hantunen ajoi lähtölavan yli, siirtymät ja maalilavan yli. Perälä oli ratin takana vain erikoiskokeilla. Näin kuljettajanvaihtosäännöt täyttyivät.

Hauskaa oli. Jos oikein enemmän ajaisi ja säätäisi autoa, niin varmaan päästäisiin kovempaa. Nyt kun oli itse ratissa, niin huomasi auton käyttäytymisestä muutamia juttuja. Ne ovat sellaisia asioita, joita testaamme vielä talven lumillakin tässä viikon parin sisällä, Perälä arveli.